Cum se fixeaza obiectele

Fixare usoara, in 3 etape

Etapa 1
man using spirt level
Se stabileste locul unde se vor fixa obiectele (tablouri, rafturi, galerii de perdele, televizor, etc.) pe perete. Se verifica suprafata din spatele placii Habito®, daca s-a placat un perete de zidarie, precum si traseele conductelor și cablurilor electrice (din pereti), pentru a le evita. Se masoara si se marcheaza locurile unde urmeaza sa fie fixate suruburile.
Etapa 2
Suruburile standard pentru lemn cu diametrul de 5 mm se fixeaza cu ajutorul surubelnitei direct pe placa, în zonele marcate pe perete. Patru suruburi sustin pana la 60 kg.
Etapa 3
Acum putem admira ce am suspendat deja: mobilierul, galeriile de perdele, televizorul si putem agata tablourile pentru un rezultat perfect!

Intrebari frecvente

 1. Care este capacitatea de fixare a placii Habito®?

  Noua tehnologie din placa Habito®, brevetata de Saint-Gobain Rigips, permite o prindere ferma si facila a obiectelor suspendate pe suprafata peretelui, fiecare punct de prindere (surub cu diametrul 5 mm) putand prelua o sarcina sigura de 15 kg. Noutatea o reprezinta usurinta fixarii. Cu Habito® nu este nevoie de ancore expandabile si alte piese complicate de ancorare, fixarea putandu-se realiza cu holtsuruburi cu diametrul de 5 mm, insurubate direct in placa cu o simpla surubelnita.

  Nu se recomanda suruburi care au portiuni netede de tija, filetul trebuie sa acopere toata tija holtsurubului, pana sub capul acestuia.  Este necesara respectarea indicatiilor producatorului obiectului care se va fixa pe perete si procurarea unor suruburi care sa asigure o fixare sigura a greutatii obiectului respectiv. 

  Exemplu: Daca un televizor cantareste impreuna cu piesa de fixare 20 kg, iar piesa este prevazuta cu 4 gauri pentru montaj, aceasta trebuie fixata in 4 puncte, chiar daca rezulta o capacitate de fixare marita, de 60 kg (4 holtsuruburi x 15kg).

 2. Pot folosi orice tip de surub cu Habito®?

  Nu. Se recomanda folosirea unui surub standard pentru lemn, cu filet pe toata tija, diametru de 5 mm si lungime adaptata stratului suport in care se prinde ( ex.: cel cu lungime de 70 mm poate prinde si prin 2 straturi de placa). Piesele de fixare care au filete incrucisate (ex.: cele pentru PAL) pot reduce performantele de fixare. Lungimea surubului folosit ar trebui să fie suficienta pentru a trece atat prin dispozitivul de fixare montat, cat si prin placa.  Se verifica suprafata din spatele placii Habito®, daca s-a placat un perete de zidarie, precum si   traseele conductelor si cablurilor electrice (din pereti), pentru a le evita.

 3. Care este sarcina de lucru sigura pentru Habito®?

  Cu un holtsurub cu diametrul de 5 mm, Habito® sustine o sarcina sigura de 15 kg pe fiecare punct de prindere. Factorul de siguranta luat in calcul este  4, adica in laboratorul de testare pe un surub cu diametrul de 5 mm s-a putut fixa o greutate de 60 kg, insa recomandarea este de a fixa doar 15 kg pe un surub.